Hoppa till sidans innehåll

Förenings- och medlemsinformation


Gagnefs Ridklubb ligger i Mockfjärd i Gagnefs Kommun. Gagnefs Ridklubb är en viktig samlingspunkt för många barn, ungdomar och vuxna som tillbringar en stor del av sin fritid på anläggningen för träning, rekreation och motion.

Här finns plats för alla från nybörjare till tävlingsryttare. Vi behöver både aktiva och stödjande medlemmar för att på bästa sätt kunna bedriva en bra verksamhet.

 GRK är en ideell förening. Hästarna är klubbens egna, de ägs av oss alla medlemmar tillsammans. Klubbens styrelse är utsedd av medlemmarna för att säkerställa en god verksamhet och personalen är anställd för att arbeta med hästarna och ridskoleverksamheten utifrån styrelsens direktiv.

 

Du som medlem hjälper till att betala för allt runt hästarna med din medlems– och ridavgift. Ridavgiften täcker bara en del av de verkliga kostnaderna. Därför är det så viktigt att vi alla hjälps åt med att lägga tid för ideellt arbete så att vi kan fortsätta att bedriva en bra verksamhet. Det kan t ex vara helgjour, nattpatrullering, sådant som behöver fixas på anläggningen, styrelsearbete samt ställa upp som tävlingsfunktionär. Varje ideell timme har ett ekonomsikt värde av 165,- för oss. Som medlem i GRK skall man göra minst det antal pass som föreningen föreskriver. Du tecknar Dig för detta på blankett Du får från GRK inför terminsstart.

Timmarna man gör utöver dessa deltar i en årlig tävling där 1:a priset är en fri ridtermin alternativt 1 års anläggningskort.

Att vara medlem ger dig rabatterat pris på ridlektioner samt anläggningskort för dig som vill nyttja ridhus och ridbanor.

 

Medlemskapet är obligatoriskt för alla ridande. Som medlem omfattas du av vår olycksfallsförsäkring när du vistas på anläggningen. Dock är det bra om Du även har en egen olycksfallsförsäkring. Dessutom får du Svenska Ridsportförbundets tidning Häst & Ryttare hem i brevlådan.

 

Vi utgår från att du förstått och tagit del av klubbens regler och de ideella insatser som förväntas av dig i och med att du löser ditt medlemskap. Reglerna gäller för såväl ridskoleryttare som privatryttare.

Uppdaterad: 04 DEC 2017 14:30 Skribent: Elisabeth Greze

blimedlem1_knapp

 

 

 

 

SvS_Grasroten_fo¦êreningsmtr_Splash

 

 

SISU samverkan

Postadress:
Gagnefs RK - Ridsport
Industrivägen 31
78542 Mockfjärd

Kontakt:
Tel: 0241-21120
E-post: This is a mailto link

Se all info