Hoppa till sidans innehåll

Gagnef till Elitserien – avgjorde i Orsa: "Gåshud och lycka"

2017-06-07 15:32
Gagnefs ridklubb tog hem totalen i finalen av Ponnyallsvenskan division 1 under tävlingarna i Orsa i lördags. Därmed är laget klara för Elitserien nästa säsong.
  • Uppdaterad: 2017-06-07 15:42

Nu står det klart att Gagnefs ridklubb kommer att få tävla i Ponnyallsvenska elitserien nästkommande säsong. Det efter att man var enda laget som red felfritt under lördagens finaler i Orsa.

"Gåshud, lycka och ren o skär glädje!", skriver Gagnefs ridklubb på sin facebook-sida.

– Det var fantastiskt, Emma-Lotta Baggens har gjort ett fantastiskt jobb måste jag säga. Hon har varit med runt på tävlingar. Det är en stor del i framgången tror jag, att någon orkar driva på allting som hon gör, säger Åsa Lindberg, tränare i Gagnefs RK.

Lindberg tror vidare att klubbens strategi i allmänhet är något som påverkat resultaten positivt.

– Jag tror att vi har varit målmedvetna. Sedan har vi ju tänkt långsiktigt, vi har lyckats behålla ryttarna i föreningen. Vi är en förening på frammarsch och har varit det en längre tid, säger Åsa Lindberg.

Alla som har försökt få ihop ett lag till någon av de ponnyallsvenska divisionerna vet också att föräldrarna får en central roll.

– Det har varit bra föräldrar och bra familjer. Det är ju det också vi har lyckats med. Allas föräldrar har varit väldigt delaktiga. Sedan har vi ju haft mental träning på olika träffar där vi verkligen fokuserar på att ha roligt, det måste man ha, säger Lindberg.

Gagnefs ridklubb har inte någon lång historia som en klubb med ett ponnylag i de högre serierna.

– Det har vuxit fram de senaste åren. Fördelen har varit att vi har slagit lite ur underläge, då har man inte samma höga krav på sig. Jag måste säga att flickorna har utvecklats något enormt. Sedan fyller det på underifrån. Marit som är ridskolechef tillåter ridskoleeleverna att tävla tidigt, säger Lindberg.

Nu är det alltså Ponnyallsvenska elitserien som gäller för Gagnef.

– Nu har vi lite tid på oss att jobba med det här. Sedan har vi ju Anna som vet vad det handlar om, hon har ju ridit i högsta serien tillsammans med Åsebo, säger Lindberg.

I laget rider Livia Blomqvist o Munsboro Storm, Kerstin Baggens-Kodac Hästak, Emilia Limell-La Fidele, Ängla Wegerstedt-Trendy Mirah och Lisa Rosell-Rhinströms Keen Katoomba.

      Här är laget bestående av Livia Blomqvist o Munsboro Storm, Kerstin Baggens-Kodac Hästak,
       
Emilia Limell-La Fidele, Ängla Wegerstedt-Trendy Mirah och Lisa Rosell-Rhinströms Keen Katoomba.

Skribent: Marianne Jansson
Epost: Adressen Gömd

blimedlem1_knapp

 

 

 

SvS_Grasroten_fo¦êreningsmtr_Splash

 

 

SISU samverkan

Postadress:
Gagnefs RK - Ridsport
Industrivägen 31
78542 Mockfjärd

Kontakt:
Tel: 0241-21120
E-post: This is a mailto link

Se all info